22+4
Finns inte mycket nytt att berätta.
Magen mår bra. Jag mår hyfsat bra, inga gravidkrämpor förutom det förväntade som stenhård mage om kvällen. Lite ont i svanskotan(?) och ischiaskänningar stundom. Ett tryck i underlivet som jag minns från tidigare graviditeter, ömmande bröst och dålig syresättning p.g.a. av lite lågt hb. Skulle börjat fylla på med järn i tablettform vecka 20 men eftersom jag förträngt det får jag väl börja på ‘måndag’ då. Jobbigt eftersom magen redan är trög så det räcker.
Magbilden jag trodde jag hade tagit i halvtid måste vara en ren inbillning för jag kan inte hitta den. ?

Försöker vila efter att mamma varit här i nio dagar och visserligen vabbat små sjuklingar och gett mig en halvtimmes sovmorgon varje dag men som också satt igång renoveringen av det nya sovrummet. Det har varit ganska slitit trots att jag kanske inte gjorde så himlans mycket mer än försökte hålla ordning och handla sånt som behövdes. Men det jag allra helst vill när jag kommer hem är ligga på soffan och kika på barnen.
Hon kom egentligen för Olles födesledag + att W och jag skulle bo på Yasuragi fredag-lördag förra veckan. Vi startade tidigt på fredagen med julklappshandel på stan och gjorde NK, PUB, Åhléns City och alla småbutiker på Östermalm. Kikade på sextiotusenkronorslampor och suktade efter hållbart istället för allt ikeaskräp. Lunchade och fikade och gick och gick. Halva lördagen också. Sedan återvände vi till ett hem som skulle städas inför Olles 6-årskalas och (min) släktkalas på kvällen. PUH! Ta hand om andras exalterade barn är INTE min favoritsysselsättning om helgerna och sedan laga mat till 13 personer.
Trots att kollegorna tittade förskräckt på mig på måndagen och undrade vad jag hade gjort så var det värt den helgen. Sen var jag fruktansvärt trött ända till onsdagen och hade till och med ett minibråk med mamma som jag ALDRIG har annars.
PS. Att bo på Yasuragi var lika underbart denna gång. Vill helst inte försöka sätta ord på upplevelsen för de gör den inte rättvisa.

Den här helgen började med ett besök hos Märta i går där allt var fint. Jag har hittills gått upp tre kilo (och så mycket mer har jag inte tänkt under andra hälften heller). Sedan var jag hemma och pysslade om mitt nya sovrum. Åt middag på hamburgeria med barnen där de lekte innan vi åkte hem, kröp ner i fåtöljen i nya teverummet i bara kalsongerna under täcke och med popcorn- och vattenservande öm moder, allt medan W var och åt julbord. Barnen somnade snällt och när W kom hem kikade vi på film och åt clementiner.
I dag är W borta igen men vi har har hyrt barnplats hos farmor som varit bortrest en tid. Olle får sin födelsedagspresent av henne och så lite lördagsgodis-lockande så det gick att få iväg dem.
Jag? Jo, jag funderar på om jag ska krypa ner under täcket igen och bläddra tidning, lyssna på mina nya julmusikslista på Spotify efter jag hängt tvätten och innan jag tvättar golven. Kanske även vissa fönster på ovanvåningen. I morgon väntar julpyssel och glöggfika med vänner hemma hos oss.
Nästa helg ska jag nog ta det lugnt i alla fall. Tror jag. Sen är det jul va?

Jag har stått emot ett ohemult stort begär att beställa typ allt härifrån. Har haft surf-förbud men så i går gick det bara inte att vara stark längre. Måste väl ändå ha lite nytt i mitt nya sovrum? 1, 2, 3.

Annonser